Geschiedenis
J. van Mondfrans Transport
In 1932 is Jan van Mondfrans begonnen met een transportbedrijf.
Jan van Mondfrans deed in verhuizingen samen met de Hardloper Verhuizingen in Nunspeet en vervoerde vee. Alles liep redelijk op rolletjes totdat hij het in 1966 niet meer zag zitten, toen heeft zijn zoon Dirk van Mondfrans op 24 jarige leeftijd noodgedwongen zijn zaak overgenomen.

Dirk van Mondfrans is verder gegaan met het veetransport en heeft de verhuizingstak vaarwel gezegd. Voordat hij heeft besloten om alleen vee te gaan vervoeren heeft hij onder andere ook gereden voor de toenmalige Gamog met het vervoer van gasbuizen en voor de toenmalige Volnij voor het vervoer van melkpakken.
Dirk van Mondfrans Veetransport heeft buiten het vee ook allerlei andere dieren vervoerd, zoals lama’s, olifanten, kamelen, ingekratte tijgers, nijlpaarden, antilippo’s, struisvogels en duiven. Maar zijn voorkeur ging toch uit naar vee.

In 2002 heeft hun zoon Jan de zaak overgenomen omdat zijn ouders wilden gaan genieten van hun “oude” dag.
Met het begin van deze overname zijn de regeltjes alleen maar strenger geworden en kan je het niet meer vergelijken met de “goede” oude tijd.
Handje klap op de veemarkt. Op de veemarkt moest je zijn om klanten te zoeken.
Deze tijd heeft Dirk van Mondfrans meegemaakt, Jan van Mondfrans ook beetje maar niet bewust.

Nu heeft Jan van Mondfrans Transport bijna allemaal vaste klanten, het handje klap is er nog steeds maar dan op een andere manier, afspraken worden niet schriftelijk gedaan en vastgelegd, deze gaan telefonisch.
Eigenlijk is het bijna nog hetzelfde maar dan op een andere modernere manier.
Hierin moet volgens Jan van Mondfrans verandering worden gebracht,het is niet meer van deze tijd.