Comfort Class Vervoer
J. van Mondfrans Transport
J. van Mondfrans Transport is de eerste vee transporteur in Nederland die een Comfort Class vrachtwagencombinatie heeft laten bouwen speciaal voor het vervoer van kalveren.

De Comfort Class vrachtwagencombinaties worden voornamelijk ingezet op lange afstand transport omdat dit het beste is voor het kalf: geen last van weersinvloeden, geen stress van buitenaf. De kalveren liggen comfortabel in een gesloten auto waar uiteraard wel de mogelijkheid is om een deur te openen zodat alle lagen in de auto geïnspecteerd kunnen worden mocht dit nodig zijn. De deur heeft ook een functie voor het geval de ventilatie mocht uitvallen, er is dan meer dan voldoende lucht voor de kalveren om het transport voort te zetten.

De kalveren worden vervoerd in een 5 sterren hotel vinden wij. Onder alle weersomstandigheden verblijven de kalveren in optimale reisconditie.
De automatische temperatuurregeling zorgt voor een aangename temperatuur, het ventilatiesysteem levert voldoende zuurstof en via het self service drinksysteem blijft het vochtgehalte van de kalveren op peil.
De kalveren liggen in een bedje van lekker zacht gerst-stro. Kortom, het welzijn van de kalveren vaart er wel bij.

Vanuit de cabine kan de temperatuur tot op een halve graad nauwkeurig ingesteld worden en zo de staltemperatuur benaderen.
De kalveren worden tijdens het vervoer door middel van een camera in de gaten gehouden, zodat mocht er wat fout gaan, de chauffeur tijdig in kan grijpen.

Media-aandacht voor het Comfort Class vervoer:
https://www.vandriegroup.nl/voorlichting/nieuws/item/verantwoord-kalvertransport/
https://www.dekalverhouder.nl/nieuws/3de-Comfort-Class-vrachtwagen-Van-Mondfrans#1
https://www.dekalverhouder.nl/nieuws/Complimenten-van-Eyes-on-Animals-voor-Van-Mondfrans#1
De kalverhouders zijn enthousiast als wij komen want de kalveren die met onze comfort class gereisd hebben zijn fitter en hebben minder antibiotica nodig dan een gemiddeld dier en gedijen beter.

Met de aanschaf van de Comfort Class combinatie is een jarenlange droom van Jan van Mondfrans in vervulling gegaan.

Jan van Mondfrans heeft hiermee een trend gezet en is vol lof over het vervoeren van kalveren op deze diervriendelijke manier en is voornemens hiermee door te gaan mits het allemaal financieel haalbaar is en blijft want het prijskaartje wat eraan hangt is zeer hoog en of de klanten dit wel willen betalen is de volgende vraag.
Dit is nou "Comfort Class" :